Friday, November 5, 2010

ISO.7 (Minuman Campuran Ekstrak Buah-buahan dan Sayur-sayuran)


 Salam semua :)

Post kali ni saya nak berkongsi plak mengenai ISO.7. ISO? Mesti awk semua tertanya2 apa erti ISO..ISO  tu ertinya SEIMBANG. ISO.7 merupakan Pakar Antioksidan utk "Lindung-Pulih" Kesihatan anda!

Did You Know?
Radikal bebas merupakan penyebab utama penuaan dan penyakit kronik merupakan molekul tidak stabil yang amat reaktif dan berupaya merosakkan DNA sel.
*radikal bebas=adalah sekelompok bahan kimia, baik berupa atom @ molekul yang memiliki elektron tidak berpasangan pada lapisan luarnya. (terlalu saintifik?? hehee,saya akan cuba dapatkan maksud yg dalam bhs yg lebih mudah k..just keep in touch wit my blog :)
*kronik= teruk, tenat, parah (sesuatu yang berkumpul dan mengambil masa)

Utk mengatasi kesan negatif radikal bebas dan stres-pengoksidaan, kita boleh dptkan sumber anti-oksidan ini (dlm bentuk buah-buahan dan sayur-sayuran) yg mana kita boleh dapati dipasar, supermarket, kebun, ladang...etc...tp utk mendapatkan anti-oksidan drpd sumber yg terbaik bukanlah dgn mudahnya dpt kita dapati dr laman blkg rumah kita yg x seberapa luas tu (itu pun klu ada laman, mcm sy..dok umah 'kayangan' ni mmg xde laman,sib baek ada ruang utk jemur kain..huh).

Minuman ISO.7 ni kaya dgn anti-oksidan khusus utk MELINDUNGI dan MEMULIHKAN sistem tubuh secara berterusan. Ia membantu meneutralkan radikal bebas melalui penggunaan beberapa buah-buahan super terpilih seperti; 
  • elderberi
  • anggur hitam
  • kranberi
  • acerola       
  • selain menggabungkan ekstrak hebat buah-buahan dan sayur-sayuran di dalam formulasinya        (except 4 anggur hitam saya penah dgr..d rest i just found out...tp bersyukur sbb ISO.7 dicipta dan sy berpeluang menikmati khasiat buah2an hebat ini yg mmg susah utk didapati di Malaysia
Campuran ekstrak ini membekalkan fitokimia berkuasa seperti;
  • antosianin
  • proantosianidin
  • monomer katekin
  • polifenol yg dpt melindungi dan berterusan memulih sistem tubuh.
*fitokimia= merupakan anti-oksidan utk melawan radikal bebas yg berasal drpd pencemaran @ kawasan sekitar. (juga berfungsi utk mengawal jumlah kolesterol jahat (LDL) yg dpt menyebabkan pembuluh darah kita tersumbat seterusnya menjuruskan kita kpd penyakit jantung. 

Apakah itu ORAC?

ORAC iaitu Oxygen Radical Absorbance Capacity @ Kapasiti Penyerapan Radikal Oksigen adalah ukuran kekuatan anti-oksidan makanan. Ini bermakna ORAC mengukur keupayaan makanan menyingkirkan radikal bebas. Utk melambatkan penuaan dan mengurangkan risiko penyakit kronik, para saintis mengesyorkan pengambilan makanan dgn nilai ORAC at least 5,000 TE/g antioksidan drpd buah-buahan dan sayur-sayuran. Walaubagaimanapun ramai org hanya mampu memperolehi 2,000-3,000 TE/g antioksidan dengan mengambil 5-8 hidangan (what? 5-8 hidangan? so klu 5,000 unit ORAC brp hidangan kena ambil? almost 16 hidangan sehari? r u kidding me??!) buah-buahan dan sayur-sayuran sehari.


1 SACHET ISO.7 (3,500 unit ORAC) > 5 HIDANGAN BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN (2,500 unit ORAC)
=6,000 unit ORAC (lebey lg bagus aar....)



Kebaikan ISO.7:
  • membantu mencegah penuaan awal
  • membantu menggalakkan kesihatan kardiovaskular
  • membantu merangsang fungsi otak dan ketajaman minda yg sihat
  • membantu menggalakkan kesihatan penglihatan
  • membantu mengekalkan tahap gula yg sihat di dalam darah
  • membantu menggalakkan kesihatan saluran kencing
  • membantu memelihara kulit yg sihat
  • membantu meningkatkan sistem imun tubuh
  • membantu mengekalkan fungsi sel yg sihat
  • dpt menyumbang kpd kesihatan mulut
  • bermanfaat terhadap fungsi penghadaman


HARGA:
NT 2018 RM238.00 (WM) RM 245.00 (EM) 30 SACHET X 15g



"Cegah sebelum parah!!"


1 comment: